Alearga pentru Romania! – Tismana, Gorj, 8 octombrie 2016

CONCURS ATLETIC “Alearga pentru Romania” – Editia a 2-a

8 octombrie 2016  TISMANA, GORJ

In data de 08 octombrie 2016, incepand cu ora 11:00, in orasul Tismana ( Gorj), s-a desfasurat concursul atletic “Alearga pentru Romania” organizat de compania AKTA si orasul Tismana, cu participarea Gabrielei Szabo.

Concursul are ca scop identificarea viitoarelor stele ale atletismului romanesc care sa reprezinte Romania la competițiile de anvergura continentala si mondiala. Cei selectionati ar putea avea posibilitatea sa inceapa pregatirea atletica de specialitate cu antrenorul emerit Zsolt Gyongyossy, cel alaturi de care si Gabriela Szabo a cucerit medaliile olimpice si mondiale.

La competitie au participat elevi cu varste cuprinse intre 6 si 18 ani,  ce apartin scolilor din Tismana si localitatile invecinate.  Elevii claselor I – IV au alergat pe o distanta de 600 m iar elevii claselor V- XII au avut de parcurs 1500 m.

Zona de Start a fost amenajată pe DJ672, in dreptul Liceului Tehnologic Tismana.

Zona de Finish s-a amenajat in rondul central/ piata orasului din Centrul Civic unde se afla amplasate principalele institutii (Primaria Tismana, Caminul Cultural, Gradinita, Muzeul Costumului Popular Gorjenesc, Centrul National de Informare si Promovare Turistica).

Pe perioada desfasurarii concursului (11:00 – 13:00), traficul rutier DJ672 a fost intrerupt pe portiunea de drum dintre Liceul Tehnologic Tismana si Centrul Civic, autoturismele folosind o ruta alternativa.

Concurentii au avut acces la punctele de hidratare şi de servit fructe si au beneficiat de securitate si asistenţă medicală de specialitate.

AKTA a oferit fiecarui participant un pachet constand intr-un tricou personalizat, număr de concurs si medalie de finisher. Castigatorii locurilor 1, 2 si 3 (din cele 6 categorii*) sunt rasplatiti cu premii oferite de AKTA reprezentand vouchere cu gratuitate la serviciile de TV si internet pe o perioada de 12 luni, 6 luni si respectiv 3 luni. Elevii din clasele I-IV au fost rasplatiti cu cadouri din partea canalelor pentru  copii din grila AKTA (Cartoon Network, Boomerang TV, Disney Channel, Disney Junior, Minimax, Da Vinci Learning, Duck TV).

Proiectul national comun “Alearga pentru Romania” dintre AKTA si Asociaţia Club Sportiv „ZSOLT GYONGYOSSY, educaţie prin sport” are ca scop relansarea atletismului romanesc in probele de fond si semi-fond.

AKTA este alaturi de membrii comunitatilor in care activeaza si se implica permanent in dezvoltarea activitatilor cultural-sportive.

Digital Cable Systems (AKTA) este astazi al patrulea mare furnizor de servicii triple-play (televiziune prin cablu, Internet si telefonie fixa) din Romania, fiind prezent la nivel national cu servicii rezidentiale si business in peste 3,500 de localitati din 30 de judete.

Asociaţia Club Sportiv „ZSOLT GYONGYOSSY, educaţie prin sport” este implicata in proiecte ce vizează relansarea semifondului românesc. Elaborează strategii viabile coerente pe termen mediu si lung pentru marea performanta pe baza experienței acumulate in excelenta atletica.

Orasul Tismana, jud.Gorj – se află amplasat în partea de nord-vest a judetului Gorj, unde se regasesc  numeroase monumente ale naturii: Pestera Gura Plaiului, Padurea de castani Eroni, Cornetul Pocruii, Izvoarele carstice, Moara si Pestera Fusteica de la Izvarna. Tismana isi cinsteste eroii prin: Monumentul eroilor din Tismana, Monumentul capitanului Neferescu, Muzeul Costumului Popular Gorjenesc, Muzeul Manastirii Tismana, Muzeul Tezaurului BNR. Acesta din urma muzeu este unic in Romania si este amplasat in fosta pestera unde a fost ascuns tezaurul Romaniei si o parte din cel al Poloniei in timpul celui de-al doilea razboi mondial.   Pe raza localitatii sunt numeroase lacasuri de cult printre care si Mănăstirea Tismana, cel mai vechi aşezământ monahal din ţara Românească.  Dintre festivalurile si evenimentele culturale desfasurate aici amintim: “Festivalul cantecului, jocului si portului gorjenesc” (15 august), “Festivalul pastravului” si Targul de primavara ”Buna vestire” (25 martie), “Festivalul raciturilor” (septembrie), “Festivalul castanului” (octombrie), Balciul ”Sf. Andrei” (30 noiembrie).

*Cele 6 categorii sunt:

  1. Fete clasele V-VIII
  2. Baieti clasele V-VIII
  3. Fete clasele IX-X
  4. Baieti clasele IX-X
  5. Fete clasele XI-XII
  6. Baieti clasele XI-XII
AKTA este marca inregistrata Digital Cable Systems SA. Digital Cable Systems SA este parte a grupului PineBridge Investments. © 2007 - 2021 akta.ro. Toate drepturile rezervate.